TEHNOLOGIE DE PĂSTRARE ÎNDELUNGATĂ A FRUCTELOR DE GUTUI ÎN ATMOSFERĂ CONTROLATĂ

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135791

Data: 30.06.2022

Inventator(i):

CĂTUNEANU IOANA LAURA [RO]

STAN ANDREEA [RO]

BĂDULESCU LILIANA-AURELIA [RO]

HOZA DOREL [RO]

Aplicant(i):
UNIV DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREŞTI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A01N3/00

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20200000844
Data: 18.12.2020
Număr/numere prioritar(e):
RO20200000844 18.12.2020
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o metodă de păstrare îndelungată în atmosferă controlată a fructelor de gutui din soiurile Ekmek, Bereczki şi Tinella. Metoda conform invenţiei constă în recoltarea manuală a fructelor pe vreme uscată, sortarea acestora în lădiţe, cântărire, transport la depozit cu ajutorul vehiculelor izoterme şi depozitarea fructelor în celule de păstrare cu atmosferă controlată cu următoarele componente: 2,8...3,3% O2, 0...5% CO2 şi 97,2...91,7% N2 pentru fiecare volum de 1 m3, cu o umiditate relativă cuprinsă între 85...100% şi o temperatură cuprinsă între 1...4°C, asigurându-se menţinerea valorilor acestor parametri pe toată perioada depozitării fructelor de gutui prin cicluri automate de măsurare, de extragere şi de injecţie a amestecului de gaze, cu abateri permise de 0,05% pentru O2, 0,05% pentru injecţia de CO2, 0,05% pentru absorbţia de CO2, 1% pentru N2, 2% pentru umiditatea relativă şi 0,5°C pentru temperatură, metoda de păstrare asigurând menţinerea calităţiilor fructelor de gutui pentru o perioadă cuprinsă între 210...350 zile.