PROCEDEU DE OBŢINERE A CAŞCAVALULUI CU STABILITATE MICROBIOLOGICĂ ÎMBUNĂTĂŢITĂ LA MATURARE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO133382

Data: 28.06.2019

Inventator(i):

SEMENIUC CRISTINA ANAMARIA [RO]

ROTAR ANCUŢA-MIHAELA [RO]

JIMBOREAN ANAMARIA-MIRELA [RO]

FOGARASI MELINDA [RO]

SOCACIU MARIA-IOANA [RO]

MUREŞAN VLAD [RO]

SIMON ELEMER LAJOS [RO]

Aplicant(i):
BONAS IMP EXPORT S R L [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23C19/055

Clasificare comuna (CPC):
A23C19/055 (RO); A23C19/072 (RO); A23C19/10 (RO)
Informații aplicație:
Nr.: RO20170001101
Data: 12.12.2017
Număr/numere prioritar(e):
RO20170001101 12.12.2017
Brevete asociate:
RO133382
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs de tip caşcaval aromatizat cu stabilitate îmbunătăţită la maturare faţă de dezvoltarea mucegaiurilor. Procedeul, conform invenţiei, constă în prepararea unei emulsii omogene de ulei esenţial de cimbru, având un conţinut de 40% ulei esenţial, 57% apă distilată şi 3% lecitină, care, în continuare, se adaugă treptat în laptele materie primă maturat, cu omogenizare până la obţinerea unei concentraţii de 0,02% în volum ulei esenţial de cimbru, se adaugă ingrediente uzuale: sare, culturi starter şi cheag, iar amestecul se supune condiţiilor uzuale de procesare, rezultând un caşcaval maturat cu o calitate microbiologică îmbunătăţită, care se încadrează în clasa I de calitate conform standardului naţional.