PROCEDEU DE OBŢINERE A CAŞCAVALULUI CU STABILITATE MICROBIOLOGICĂ ÎMBUNĂTĂŢITĂ LA MATURARE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO133382
Date: 28.06.2019
SEMENIUC CRISTINA ANAMARIA [RO]
ROTAR ANCUŢA-MIHAELA [RO]
JIMBOREAN ANAMARIA-MIRELA [RO]
FOGARASI MELINDA [RO]
SOCACIU MARIA-IOANA [RO]
MUREŞAN VLAD [RO]
SIMON ELEMER LAJOS [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs de tip caşcaval aromatizat cu stabilitate îmbunătăţită la maturare faţă de dezvoltarea mucegaiurilor. Procedeul, conform invenţiei, constă în prepararea unei emulsii omogene de ulei esenţial de cimbru, având un conţinut de 40% ulei esenţial, 57% apă distilată şi 3% lecitină, care, în continuare, se adaugă treptat în laptele materie primă maturat, cu omogenizare până la obţinerea unei concentraţii de 0,02% în volum ulei esenţial de cimbru, se adaugă ingrediente uzuale: sare, culturi starter şi cheag, iar amestecul se supune condiţiilor uzuale de procesare, rezultând un caşcaval maturat cu o calitate microbiologică îmbunătăţită, care se încadrează în clasa I de calitate conform standardului naţional.