BATON HIPERPROTEIC CU OU INTEGRAL LIOFILIZAT ŞI CEREALE EXPANDATE UTILIZÂND PROCEDEU ATERMIC
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO134674
Date: 29.01.2021
STOICAN ELENA CLAUDIA [RO]
TEODORESCU ADELINA [RO]
ŞERBANCEA FLOAREA [RO]
MĂRCULESCU OVIDIU [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui aliment funcţional de tip baton hiperproteic. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de: preparare a compoziţiei de baton prin pregătirea materiilor prime prin hidratarea fructelor de goji deshidratate, coacerea şi mărunţirea migdalelor şi nucilor, dozarea şi amestecarea celorlalte ingrediente: ou integral liofilizat, unt de cacao, făină de cocos, cacao, eritritol şi stevie, miere, cereale expandate din orez brun, vitaminele B şi C, vanilie, la temperatura de maximum 30 °C, turnarea compoziţiei în forme de baton, urmată de glazurare cu o compoziţie formată din unt de cacao, miere, proteină din zer şi migdale, rezultând un aliment funcţional având un conţinut de 23,6% proteine, 26,05% lipide, 34,71% glucide şi o valoare energetică de 467 kcal/100g.