INGREDIENTE NATURALE CU FUNCŢIONALITATE MULTIPLĂ PE BAZĂ DE EXRACTE ANTOCIANICE DIN COJI DE VINETE ŞI BACTERII LACTICE CO-MICROÎNCAPSULATE ŞI APLICAŢII ALE ACESTORA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO134736
Date: 26.02.2021
CONDURACHE NINA NICOLETA [RO]
BAHRIM GABRIELA ELENA [RO]
RÂPEANU GABRIELA [RO]
STĂNCIUC NICOLETA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor ingrediente funcţionale pentru industria alimentară. Procedeul, conform invenţiei, constă în liofilizarea unui extract etanolic din coji de vinete, având conţinut ridicat de compuşi antocianici şi bacterii lactice selecţionate într-o combinaţie de matrici pe bază de proteine şi hidrolizate din zer, carboximetilceluloză şi pectină, rezultând ingrediente naturale cu biocompatibilitate in vitro, având activitate antioxidantă şi metabolică ridicată.