INGREDIENTE NATURALE CU FUNCŢIONALITATE MULTIPLĂ PE BAZĂ DE EXRACTE ANTOCIANICE DIN COJI DE VINETE ŞI BACTERII LACTICE CO-MICROÎNCAPSULATE ŞI APLICAŢII ALE ACESTORA

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO134736

Date: 26.02.2021

Inventor(s):

CONDURACHE NINA NICOLETA [RO]

BAHRIM GABRIELA ELENA [RO]

RÂPEANU GABRIELA [RO]

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

Applicant(s):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L33/135

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20190000481
Date: 07.08.2019
Priority number(s):
RO20190000481 07.08.2019
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor ingrediente funcţionale pentru industria alimentară. Procedeul, conform invenţiei, constă în liofilizarea unui extract etanolic din coji de vinete, având conţinut ridicat de compuşi antocianici şi bacterii lactice selecţionate într-o combinaţie de matrici pe bază de proteine şi hidrolizate din zer, carboximetilceluloză şi pectină, rezultând ingrediente naturale cu biocompatibilitate in vitro, având activitate antioxidantă şi metabolică ridicată.