ALUAT STABIL PENTRU PRĂJITURI, TURNABIL, GATA DE COPT ŞI PROCEDEU PENTRU FABRICAREA ACESTUIA

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO120525

Date: 30.03.2006

Inventor(s):

LE FLECHER RENE [FR]

ROBSON PETER [GB]

Applicant(s):
BESTFOODS [US]
Classification:
International patent classification (IPC):
A21D10/00; A21D10/02; A21D15/08; A21D4/00; A21D6/00; A21D8/02

Cooperative patent classification (CPC):
A21D10/00 (EP, US); A21D10/025 (EP, US); A21D4/00 (EP, US); A21D6/00 (EP, US); A21D8/02 (EP, US)
Application info:
No.: RO19980000834
Date: 03.04.1998
Priority number(s):
EP19970105619 04.04.1997
Related patents:
ATE253830; BR9801231; CO5241273; CZ100198; DE69726116; EP0868850; ES2210409; HU9800780; IL123920; JPH10327743; MA24662; MX9802617; PL325696; PT102141; SK42998; TR199800672; US6039994; US6322830; ZA982657
Description:

Invenţia se referă la un aluat stabil pentru prăjituri, turnabil, gata de copt, constând din făină, grăsimi, zahăr, ouă, apă, aditivi uzuali pentru aluat, precum şi un sistem de dospire, aluatul având un conţinut de apă mai mic de 0,85 şi fiind ambalat într-o pungă impermeabilă la gaze, într-o atmosferă de gaz inert, conţinând mai puţin de 4%, preferabil mai puţin de 2% oxigen rezidual. Procedeul pentru fabricarea aluatului, conform invenţiei, cuprinde formarea unei pulberi, prin amestecarea omogenă a făinii, amidonului, sucrozei, sistemului de dospire şi aditivilor şi, respectiv, a unei emulsii, prin mixarea ouălor cu grăsimi şi glicerol, sub vid înaintat, urmate de amestecarea pulberei cu emulsia, în prezenţă de gaz inert.