BATON FUNCŢIONAL PE BAZĂ DE SORIZ GERMINAT, MIERE DE HRIŞCĂ, FRUCTE DESHIDRATATE ŞI PĂSTURĂ ŞI PROCEDEUL DE OBŢINERE A ACESTUIA

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137213

Data: 30.01.2023

Inventator(i):

BLAGA GIORGIANA-VALENTINA [RO]

VIZIREANU CAMELIA [RO]

ISTRATI DANIELA IONELA [RO]

APRODU IULIANA [RO]

BORDA DANIELA [RO]

Aplicant(i):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A21D13/066

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000435
Data: 28.07.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000435 28.07.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs fucţional de tip baton din cereale. Procedeul, conform invenţiei, constă în prepararea unui amestec din 29,03% făină din soriz germinat, 24,19% miere de hrişcă, 3 % păstură şi fructe deshidratate constituite din 15,80% curmale, 9,03% migdale, 5,80% aronia, 4,97...9,93% merişoare, eventual 4,97% golden berries şi 3,22% goji, după care amestecul este omogenizat, modelat şi supus deshidratării la temperatura de 40°C, timp de 8 h, din care rezultă un produs având un conţinut de 64,52...65,59% glucide, 8,34...8,65% proteine, 7,77...7,81% lipide şi o valoare energetică de 315...326 kcal.