GUSTARE PE BAZĂ DE MORCOV CU ADAOS DE BACTERII LACTICE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137212

Data: 30.01.2023

Inventator(i):

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

TURTURICĂ MIHAELA [RO]

BOLEA CARMEN-ALINA [RO]

BAHRIM GABRIELA ELENA [RO]

COTÂRLEŢ MIHAELA [RO]

BRATOVEANU DUMITRACHE BOGDAN [RO]

Aplicant(i):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A21D13/04

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000407
Data: 15.07.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000407 15.07.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o gustare pe bază de morcov cu adaos de culturi lactice, cu activitate antioxidantă ridicată, şi la un procedeu de obţinere a acesteia. Gustarea conform invenţiei este de tip chips, are formă neregulată cu grosimea de 2 mm şi o greutate după uscare cuprinsă între 0,03...1 grame, iar pentru obţinerea unei cantităţi de 100 g de chips - uri se folosesc 1000 g de morcov şi 34 ml de culturi lactice din genul Lactobacillus, chipsurile având următoarea compoziţie: umiditate maximă de 32,82%, carbohidraţi totali de maxim 71,61 g/100g produs, conţinut maxim de proteine de 4...5%, conţinut maxim de fibre de 37...48%, conţinut maxim de minerale cuprins între 4...5% şi o valoare energetică cuprinsă între 360...387 kcal/100g produs. Procedeul de obţinere conform invenţiei are următoarele etape: recepţia calitativă şi cantitativă a morcovului, curăţarea, spălarea, felierea în rondele cu grosimea de max. 2 mm şi apoi uscarea morcovului la o temperatură de 150°C timp de 20 minute, urmată de răcire până la temperatura camerei de 25°C pentru a asigura supravieţuirea bacteriilor lactice, imersarea chips - urilor în cultura de bacterii lactice, uscarea chips - urilor cu bacterii lactice la o temperatură de 37°C timp de 12 ore, ambalarea acestora în pungi din folie şi depozitarea la o temperatură cuprinsă între 15...20°C la o umiditate relativă de maxim 65%, ferite de lumină.