PROCEDEU DE OBŢINERE A ULEIULUI DE CÂNEPĂ ÎMBOGĂŢIT CU EXTRACT DE HIBISCUS, REZISTENT LA DEGRADAREA TERMO-OXIDATIVĂ

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO133811

Data: 30.01.2020

Inventator(i):

OANCEA RODICA SIMONA [RO]

DRĂGHICI OLGA [RO]

PERJU MIRABELA [RO]

Aplicant(i):
UNIV LUCIAN BLAGA SIBIU [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L33/105

Clasificare comuna (CPC):
A23L33/00 (RO); A23L33/105 (RO)
Informații aplicație:
Nr.: RO20180001008
Data: 29.11.2018
Număr/numere prioritar(e):
RO20180001008 29.11.2018
Brevete asociate:
RO133811
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a uleiului de cânepă îmbogăţit cu extract de hibiscus, cu stabilitate termo-oxidativă pentru uz alimentar. Procedeul, conform invenţiei, constă în prepararea extractului natural din petale uscate de hibiscus prin macerarea la rece cu solvent etanol 80%, filtrare şi centrifugare la temperatura de 4°C, din care supernatantul, constând din extractul antocianic crud conţinând 461 mg/l antociani, se adaugă în proporţie de 0,5% masic la uleiul de cânepă presat la rece, în asociere cu 0,5% lecitină de soia, rezultând ulei de cânepă cu stabilitate oxidativă în timp îmbunătăţită.