PROCEDEU DE OBŢINERE A ULEIULUI DE CÂNEPĂ ÎMBOGĂŢIT CU EXTRACT DE HIBISCUS, REZISTENT LA DEGRADAREA TERMO-OXIDATIVĂ
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO133811
Data: 30.01.2020
OANCEA RODICA SIMONA [RO]
DRĂGHICI OLGA [RO]
PERJU MIRABELA [RO]
Descriere:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a uleiului de cânepă îmbogăţit cu extract de hibiscus, cu stabilitate termo-oxidativă pentru uz alimentar. Procedeul, conform invenţiei, constă în prepararea extractului natural din petale uscate de hibiscus prin macerarea la rece cu solvent etanol 80%, filtrare şi centrifugare la temperatura de 4°C, din care supernatantul, constând din extractul antocianic crud conţinând 461 mg/l antociani, se adaugă în proporţie de 0,5% masic la uleiul de cânepă presat la rece, în asociere cu 0,5% lecitină de soia, rezultând ulei de cânepă cu stabilitate oxidativă în timp îmbunătăţită.