SOS PENTRU DESERTURI CU ADAOS DE PUDRĂ MICROÎNCAPSULATĂ DIN EXTRACT ANTOCIANIC DIN COJI DE VINETE (SOLANUM MELONGENA L.) - PRODUS CU VALOARE ADĂUGATĂ ŞI TEHNOLOGIA DE OBŢINERE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137318

Data: 30.03.2023

Inventator(i):

CONDURACHE NINA NICOLETA [RO]

RÂPEANU GABRIELA [RO]

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

ANDRONOIU DOINA GEORGETA [RO]

BAHRIM GABRIELA ELENA [RO]

Aplicant(i):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23G3/34; A23G9/00

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000532
Data: 08.09.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000532 08.09.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un sos pentru deserturi cu adaos de pudră microîncapsulată din extract antocianic din coji de vinete (Solanum melongena) şi la un procedeu de obţinere a sosului. Sosul conform invenţiei este constituit din următoarele părţi componente exprimate în procente în greutate: 25% ciocolată albă, 6% zahăr, 0,96% amidon din porumb, 0,88% acid citric, 0,04% sare, pudră din coji de vinete 0,5% V1 şi 1% V2 şi restul până la 100% lapte de vacă, sosul prezentând un conţinut ridicat de fibre şi culoare roz. Procedeul de obţinere conform invenţiei constă în dozarea, solubilizarea şifierberea zahărului şi amidonului în lapte, adăugarea şi omogenizarea ciocolatei, răcirea amestecului, dozarea, solubilizarea şi omogenizarea acidului citric, esenţei de vanilie şi pudrei din extractdin coji de vinete, în proporţie de 0,5% şi 1% din masa de sos, în amestecul răcit, urmată de omogenizarea până la obţinerea unei compoziţii uniforme din punct de vedere al culorii şi texturii, iar înfinal are loc ambalarea şi depozitarea produsului.