PROCEDEU ŞI INSTALAŢIE DE PRODUCERE A BERII TIP DOUBLE DRY HOPPED IPA
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO137405
Data: 28.04.2023
BIEBEL ADRIAN [RO]
Descriere:
Invenţia se referă la o instalaţie şi la un procedeu de producere a berii tip Double Dry Hopped IPA din industria alimentară. Instalaţia conform invenţiei este constituită din nişte dispozitive de măcinare a malţului, de alimentare cu apă caldă a instalaţiei, de brasaj, de filtrare şi fierbere a amestecului de malţ cu apă, de alimentare cu hamei, de răcire, de fermentare, de biotransformare şi de îmbuteliere, iar pentru a eficientiza procesul de fermentare asociat celui de biotransformare se produce activarea ultrasonică într-un vas (9) de fermentare folosind o placă (16.1) de fund sau de manta radiantă şi amovibilă pe care sunt fixate nişte transductoare (16), ultrasonarea realizându-se la frecvenţe cuprinse între 20...30 KHz cu cel puţin 2 transductoare (16) de tip piezoceramic fixate prin lipire cu răşini epoxidice pe placa (16.1) de fund radiantă, alimentarea fiind realizată de un genarator (17) de ultrasunete cu putere reglabilă până la maxim 1000W, în funcţie de reţeta de preparare a berii. Procedeul conform invenţiei constă într-un proces de biotransformare şi a unuia de ultrasonare în următoarele etape: alimentarea cu malţ şi apă caldă a unui vas (3) de brasaj, filtrarea amestecului apă - malţ într-un vas (4), fierberea amestecului apă - malţ prin adăugare de hamei într-un vas (5) de firbere, răcirea amestecului într-un schimbător (8) de căldură, alimentarea cu drojdie şi fermentarea activată ultrasonic într-un vas (9) de fermentare, biotransformarea amestecului apă - malţ - hamei într-un vas (10) de biotransformare, urmată de îmbutelierea berii într-o staţie de îmbuteliere.