TELEMEA MATURATĂ ÎN SARAMURĂ DE COJOCNA

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137374

Data: 28.04.2023

Inventator(i):

DAVID ADRIANA PAULA [RO]

MAGDAŞ DANA-ALINA [RO]

CRISTEA GABRIELA-IOANA [RO]

REVNIC AUGUSTA [RO]

Aplicant(i):
AGRO COSM FAN S R L [RO]
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU TEHNOLOGII IZOTOPICE SI MOLECULARE [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23C19/064

Clasificare comuna (CPC):
Y02A40/90 (EP)
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000298
Data: 31.05.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000298 31.05.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs lactat de tip brânză telemea cu durată lungă de conservare. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: prelucrare a laptelui de vacă integral, neomogenizat având un conţinut de grăsime de 3,4...4,2%, prin preîncălzire la temperatura de 30...40°C pentru omogenizare, normalizare până la un conţinut de grăsime de 3,1...3,2%, pasteurizare la temperatura de 72...73°C, timp de 20 secunde cu răcire până la temperatura de însămânţare în domeniul 28...36°C, pregătirea pentru închegare prin adăugare de 15...20 g/100 l lapte clorură de calciu, maia şi enzimă pentru coagulare, prelucrarea coagulului prin mărunţire până la dimensiunea de 3...4 mm, presare în două trepte şi tăiere în forme, sărarea umedă cu saramură având concentraţia de 17,5% NaCl la 4...8°C, timp de până la 18 h, maturarea până la atingerea treptată a unei acidităţi de 250...300°T, rezultând un produs de tip brânză telemea maturată în saramură cu proprietăţi organoleptice superioare având un conţinut de 19,5% proteină, 4% sare, 27% grăsimi şi un raport apă: substanţă uscată de 1:1