URDĂ DIN LAPTE DE VACĂ CU PRUNE USCATE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137375

Data: 28.04.2023

Inventator(i):

DAVID ADRIANA PAULA [RO]

MAGDAŞ DANA-ALINA [RO]

CRISTEA GABRIELA-IOANA [RO]

ŞUTEU MARIUS-CONSTANTIN [RO]

Aplicant(i):
AGRO COSM FAN S R L [RO]
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU TEHNOLOGII IZOTOPICE SI MOLECULARE [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23C19/09

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000299
Data: 31.05.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000299 31.05.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs lactat funcţional. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: tratamentul termic al zerului , ca produs secundar de la procesarea laptelui de vacă, prin încălzire în trepte până la temperatura de 80...90°C timp de 15...30 min sub amestecare continuă, separarea urdei de la suprafaţă sub formă de pastă omogenă cu granulaţie fină, prelucrarea mecanică a prunelor uscate şi amestecarea urdei din lapte de vacă cu masa de fructe, rezultând un produs având un conţinut de 75% urdă din lapte de vacă şi 25% prune uscate având un conţinut de 9% proteine şi 6,5% grăsimi şi o valoare energetică de 145 kcal/100 g produs.