URDĂ DIN LAPTE DE VACĂ CU PRUNE USCATE
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO137375
Data: 28.04.2023
DAVID ADRIANA PAULA [RO]
MAGDAŞ DANA-ALINA [RO]
CRISTEA GABRIELA-IOANA [RO]
ŞUTEU MARIUS-CONSTANTIN [RO]
Descriere:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs lactat funcţional. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: tratamentul termic al zerului , ca produs secundar de la procesarea laptelui de vacă, prin încălzire în trepte până la temperatura de 80...90°C timp de 15...30 min sub amestecare continuă, separarea urdei de la suprafaţă sub formă de pastă omogenă cu granulaţie fină, prelucrarea mecanică a prunelor uscate şi amestecarea urdei din lapte de vacă cu masa de fructe, rezultând un produs având un conţinut de 75% urdă din lapte de vacă şi 25% prune uscate având un conţinut de 9% proteine şi 6,5% grăsimi şi o valoare energetică de 145 kcal/100 g produs.