TEHNOLOGIA DE OBŢINERE A PRODUSULUI CÂRNAŢI PROASPEŢI CU FENICUL

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137634

Data: 29.09.2023

Inventator(i):

DAVID ADRIANA - PAULA [RO]

AŞTELEANU MARIANA-LORENA [RO]

IANCHIŞ-POP ANDRA-IULIA [RO]

ASTALOS ALINA [RO]

CATUNESCU MIHAELA GIORGIANA [RO]

Aplicant(i):
ASOCIATIA CLUSTERUL AGRO FOOD IND NAPOCA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23B4/00

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000003
Data: 04.01.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000003 04.01.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o metodă de obţinere a unor cârnaţi proaspeţi cu fenicul. Metoda conform invenţiei are următoarele etape de realizare:1) - recepţia cantitativă şi calitativă a materiilor prime şi auxiliare corespunzătoare,2) - depozitarea materiilor prime se face pe categorii de produse, în spaţii frigorifice la temperatura de maxim 4°C pentru produsele refrigerate sau de maxim - 18°C pentru produsele congelate,3) - pregătirea cantitativă a materiilor prime şi auxiliare se face prin cântărirea acestora conform fişei de produs,4) - tocarea cărnii în maşina de tocat prin sita cu ochiuri de Φ 5 mm,5) - omogenizarea cărnii prin malaxare sub vid, împreună cu condimentele aferente reţetei, timp de 5 min. într-un tumbler cu ambele braţe de amestecare,6) - umplerea/porţionarea cârnaţilor se face cu ajutorul unei maşini de umplut pregătită cu o ţeavă corespunzătoare calibrului care urmează a fi umplut, carnea fiind introdusă în membranele de Φ 26...28 pregătite anterior prin spălare, care se trag pe ţeavă şi se începe umplerea pastei în membrane, porţionând şiruri formate din bucăţi de cârnaţi cu dimensiunea de 15 cm şi greutatea de 120 g/buc.,7) - ambalarea cârnaţilor se face în caserole tip PP 325 x 265 x 90 la gramajul de 2,5 Kg în care se introduce o atmosferă controlată formată din biogon C 30, după care caserola se sigilează,8) - urmează operaţia de etichetare a caserolelor conform regulamentuli CE 1169/2011 şi HG 106/2002,9) - depozitarea caserolelor se realizează în spaţii frigorifice curate şi dezinfectate la o temperatură cuprinsă între 0...4°C pentru produsul refrigerat şi la maxim - 18°C pentru produsul congelat,10) - livrarea se face în navete de plastic spălate şi dezinfectate, la temperatură corespunzătoare,astfel încât produsele să nu fie deteriorate.