VAFE IMBOGĂŢITE ÎN PROTEINE CU CONŢINUT RIDICAT DE FIBRE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTORA

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135028

Data: 30.06.2021

Inventator(i):

CODINĂ GEORGIANA GABRIELA [RO]

MIRONEASA SILVIA [RO]

Aplicant(i):
UNIV STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L7/10

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20190000914
Data: 19.12.2019
Număr/numere prioritar(e):
RO20190000914 19.12.2019
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs alimentar din cereale cu valoare biologică ridicată. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de preparare a unui aluat prin amestecarea timp de 6...8 min, a făinii negre de grâu cu fibre de măr, inulină, zer praf şi făină proteică de cânepă, sare, bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu şi apă, până la o umiditate medie a aluatului de 52...55%, filtrarea şi coacerea aluatului încărcat în matriţe de tip vafe încălzite electric la temperatura de 170...175°C, timp de 2 min, până la o umiditate de 2...3% şi răcire până la o umiditate a vafelor de 5...6%, rezultând un produs alimentar având 17, 97% fibre, 17,33% proteine, 52,43% carbohidraţi, 4,35% lipide şi o valoare energetică de 354,13 kcal/100 g.