SOS DE IAURT CU ADAOS DE PUDRĂ MICROÎNCAPSULATĂ DIN EXTRACT ANTOCIANIC DIN COJI DE CEAPĂ ROŞIE (ALLIUM CEPA L.) - PRODUS CU VALOARE ADĂUGATĂ ŞI TEHNOLOGIA DE OBŢINERE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137638

Data: 29.09.2023

Inventator(i):

STOICA FLORINA [RO]

RÂPEANU GABRIELA [RO]

ANDRONOIU DOINA GEORGETA [RO]

APRODU IULIANA [RO]

BAHRIM GABRIELA ELENA [RO]

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

CROITORU CONSTANTIN [RO]

Aplicant(i):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L23/00; A23L27/60

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20220000131
Data: 17.03.2022
Număr/numere prioritar(e):
RO20220000131 17.03.2022
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un sos de iaurt cu adaos de pudră microîncapsulată din extract antocianic din coji de ceapă roşie (Allium Cepa L.) - produs cu valoare adăugată şi la un procedeu de obţinere a acestuia, sosul cu proprietăţi antioxidante putând fi utilizat în diverse preparate culinare dar în mod special la salate. Sosul de iaurt cu adaos de pudră din extract de coji de ceapă conform invenţiei are următoarea compoziţie chimică exprimată în procente masice: 12,01...12,11% lipide, 7,74...7,82% proteine şi 5,56...5,81% zaharuri şi are valori ale activităţii antioxidante cuprinse între 46,61...75,55% inhibiţie pentru radicalul DPPH. Procedeul de obţinere conform invenţiei are următoarele etape: se amestecă cantităţile de ingrediente conform reţetei, respectiv 2% iaurt grecesc (77,44%), ulei de măsline extravirgin (11%), oţet din vin roşu (10%), pudră de usturoi (1,45%), piper mărunţit (0,19%) şi sare (0,58%), după care se adaugă pudra din extractul de coji de ceapă roşie S1 - 1% şi S2 - 3%, raportată la cantitatea de sos, compoziţia fiind omogenizată până când devine uniformă din punct de vedere al culorii şi al texturii, se ambalează produsul şi se păstrează în condiţii de refrigerare.