EXTRACT VEGETAL SINERGIC ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135149

Data: 30.08.2021

Inventator(i):

OANCEA FLORIN [RO]

CONSTANTINESCU-ARUXANDEI DIANA [RO]

BALA IOANA [RO]

DIMITRIU LUMINIŢA [RO]

Aplicant(i):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE SI PETROCHIMIE ICECHIM [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A61K36/87; B01D11/02

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000110
Data: 11.03.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000110 11.03.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unei compoziţii de extract vegetal sinergic utilizat pentru realizarea de suplimente nutritive. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de: măcinare umedă a materialului vegetal ales dintre pulpă de cătină din care s-a extras uleiul, pulpă de afine sau mure din care s-a extras sucul şi boască de struguri, determinarea activităţii antioxidante de captare a radicalului 2,2-difenil-1-picrililhidrazil (DPPH), faţă de care se dozează un amestec de enzime de extracţie format din pectinază şi feruoil-esterază, ultrasonicare repetată a substratului vegetal cu enzime, urmată de extracţia sub-critică în contra-curent, separarea materialului vegetal de extractul alcoolic şi concentrarea până la 35% substanţă uscată cu recuperarea etanolului, din care rezultă un extract având un conţinut minim de 2,7 g resveratrol, 12,2 g acizi hidroxicinamici totali şi 18,3 g oligozaharide pectice la 100 ml extract etanolic concentrat şi o activitate antioxidantă de captare a radicalului DPPH de cel puţin 3,5 mg echivalent Trolox per g extract.