EXTRACT VEGETAL SINERGIC ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO135149
Data: 30.08.2021
OANCEA FLORIN [RO]
CONSTANTINESCU-ARUXANDEI DIANA [RO]
BALA IOANA [RO]
DIMITRIU LUMINIŢA [RO]
Descriere:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unei compoziţii de extract vegetal sinergic utilizat pentru realizarea de suplimente nutritive. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele de: măcinare umedă a materialului vegetal ales dintre pulpă de cătină din care s-a extras uleiul, pulpă de afine sau mure din care s-a extras sucul şi boască de struguri, determinarea activităţii antioxidante de captare a radicalului 2,2-difenil-1-picrililhidrazil (DPPH), faţă de care se dozează un amestec de enzime de extracţie format din pectinază şi feruoil-esterază, ultrasonicare repetată a substratului vegetal cu enzime, urmată de extracţia sub-critică în contra-curent, separarea materialului vegetal de extractul alcoolic şi concentrarea până la 35% substanţă uscată cu recuperarea etanolului, din care rezultă un extract având un conţinut minim de 2,7 g resveratrol, 12,2 g acizi hidroxicinamici totali şi 18,3 g oligozaharide pectice la 100 ml extract etanolic concentrat şi o activitate antioxidantă de captare a radicalului DPPH de cel puţin 3,5 mg echivalent Trolox per g extract.