BISCUIŢI ZAHAROŞI IMBOGĂŢIŢI ÎN FIBRE, PROTEINE ŞI SĂRURI MINERALE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTORA

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135441

Data: 28.01.2022

Inventator(i):

CODINĂ GEORGIANA GABRIELA [RO]

DABIJA ADRIANA [RO]

Aplicant(i):
UNIV STEFAN CEL MARE DIN SUCEAVA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L19/10

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20200000452
Data: 28.07.2020
Număr/numere prioritar(e):
RO20200000452 28.07.2020
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la biscuiţi zaharoşi îmbogăţiţi în fibre, proteine şi săruri minerale şi la un procedeu de obţinere a acestora. Biscuiţii zaharoşi conform invenţiei au un necesar cantitativ din următoarele materii prime pentru obţinerea a 500 Kg de produs finit: 330 Kg făină de grâu tip 650, 33 Kg pudră proteică de cânepă, 33 Kg de praf de zer, 8 Kg praf de ouă, 20 Kg inulină, 66 Kg de zahăr, 13 Kg glucoză, 75 Kg grăsime vegetală, 3,55 Kg lactat de Mg cu un conţinut de 10% ioni de Mg, 5,4 Kg lactat de Ca cu un conţinut de 14% ioni de Ca, 1,5 Kg sare de bucătărie, 0,5 Kg aromă de rom, 2,5 Kg bicarbonat de sodiu, 2,5 Kg bicarbonat de amoniu şi 30 litri de apă. Procedeul conform invenţiei constă în prepararea unui aluat nisipos obţinut prin frământarea timp de 10...15 minute la o temperatură de 20...25°C a făinii de grâu tip 650 cu o emulsie obţinută la o temperatură cuprinsă între 110...115°C din apă împreună cu toate ingredientele de mai sus, aluatul obţinut este modelat şi divizat prin presare până la o grosime cuprinsă între 1,5...3 mm după care este supus coacerii timp de 3...4 minute într-un cuptor tunel până la o umiditate de 4...6%, într-o atmosferă lipsită de abur, la o temperatură care variază pe trei zone: zona I între 210...250°C, zona II între 260...310°C şi zona III între 260...230°C, iar după coacere biscuiţii sunt răciţi până la o temperatură cuprinsă între 25...30°C şi ambalaţi, 100 grame de biscuiţii zaharoşi astfel obţinuţi având un conţinut de 57,46 g carbohidraţi, 4,8 g fibre din care 3,4 g solubile şi 1,45 g insolubile, 10,83 g proteine, 13,96 g lipide, 56,80 mg magneziu, 120,96 mg calciu şi o valoare energetică de 408 kcal/100 g sau 1716 kj/100 g.