PASTĂ DE PĂSTRĂV CU GĂLBIORI ŞI LEURDĂ ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTEIA
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO135438
Data: 28.01.2022
DABIJA ADRIANA [RO]
CODINĂ GEORGIANA GABRIELA [RO]
Descriere:
Invenţia se referă la un produs alimentar tip conservă de pastă de peşte cu valoare nutritivă superioară realizată doar cu ingrediente naturale, fără adaos de aditivi alimentari şi la un procedeu de obţinere a acestuia. Pasta de peşte conform invenţiei are următoarea compoziţie: pentru 100 Kg de produs finit de pastă de peşte sunt necesare 50 Kg carne de păstrăv, 20 Kg gălbiori, 20 Kg leurdă, 6 litri ulei de trufe, 2 litri oţet de zmeură, 1 Kg de sare şi 1 Kg de piper. Procedeul de obţinere conform invenţiei constă în fierberea sub vacuum a păstrăvului eviscerat şi decapitat, la o temperatură de maxim 50°C timp de 15 minute, răcirea păstrăvului fiert la temperatura de 20°C urmată de dezosarea manuală a acestuia, peste carnea de păstrăv se adăugă cantităţile de gălbiori, de leurdă, de ulei de trufe, de oţet de zmeură, de sare şi de piper, se mixează amestecul pentru omogenizare până se obţine o pastă cremoasă, onctuoasă, după care produsul este dozat în borcane de sticlă de 100 g capacitate, spălate înainte de utilizare, şi se închid ermetic, se sterilizează borcanele timp de 30 minute la o temperatură de 120°C cu scopul distrugerii formelor vegetative şi sporulate a eventualelor microorganisme de contaminare, se răcesc borcanele la 20°C, după care sunt supuse operaţiei de termostatare timp de 7 zile la o temperatură de 37°C pentru a verifica eficacitatea regimului de sterilizare, urmată de depozitarea borcanelor în spaţii curate, bine aerisite la o temperatură cuprinsă între 0...4°C şi umiditate relativă de 75%, produsul având în compoziţie 11,45% proteine, 4,71% glucide, 6,84% grăsime şi o valoare energetică de 126 kcal/100 g de produs respectiv 528 kj/100 g produs.