PROCEDEU DE PREPARARE A CAFELEI

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137743

Data: 29.11.2023

Inventator(i):

BULEA CAIUS CASIU [RO]

Aplicant(i):
BULEA CAIUS CASIU [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A47G19/14; A47J31/00

Clasificare comuna (CPC):
A47J31/002 (EP); A47J31/18 (EP); A47G2200/205 (EP); A47J31/44 (EP)
Informații aplicație:
Nr.: RO20220000232
Data: 05.05.2022
Număr/numere prioritar(e):
RO20220000232 05.05.2022
Brevete asociate:
EP4272606
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu pentru prepararea cafelei utilizat mai ales pentru consumul individual, personalizat. Procedeul conform invenţiei constă în depunerea cantităţii de cafea porţionate într-o cană de preparare cu volumul cuprins între 150...200 ml, cu pereţi având grosimea cuprinsă între 1...10 mm, realizată din materiale cum ar fi sticla, porţelanul, ceramica, sau alte materiale asemenea, cana fiind încălzită până la o temperatură cuprinsă între 30...70°C, după care, pentru prepararea unei porţii de cafea, în cana care este aşezată pe o masă vibratoare care se pune în funcţiune, este introdusă o cantitate de 20...30 g de cafea fin măcinată, se adaugă apă clocotită şi se aşteaptă să se infuzeze un timp de 10...60 sec. pentru omogenizare şi pentru depunerea suspensiei de cafea pe fundul cănii, frecvenţa de vibrare şi amplitudinea vibraţiilor mesei fiind alese între 10...100 Hz, respectiv între 0,1...5,0 mm astfel încât lichidul din cană să nu stropească şi să nu se verse în afara cănii, iar omogenizarea şi decantarea să se producă în cel mai scurt timp posibil, timpul de vibrare fiind ales astfel încât culoarea spumei/caimacului să se modifice de la maro închis spre maro deschis în funcţie de gustul dorit.