PROCEDEU DE FABRICARE A SALAMURILOR CRUDE-USCATE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO118623

Data: 29.08.2003

Inventator(i):

DRAGOMIR MIHAI [RO]

Aplicant(i):
SC AGRICOLA INTERNAT SA BACAU [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23L13/60; A23L1/317

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20010000153
Data: 08.02.2001
Număr/numere prioritar(e):
RO20010000153 08.02.2001
Descriere:

Inventia de fata se refera la un procedeu de fabricare a salamurilor crude-uscate destinate consumului alimentar, cu un continut proteic ridicat, satisfacand cerintele moderne de nutritie ale oamenilor de toate varstele. Procedeul se bazeaza pe utilizarea carnii de la orice rasa de porcine, precum si de la animalele reprezentate de taurine sau ovine, slanina tare, dozate intr-o anumita ordine si proportie, in regim de parametri dirijati si controlati, in conditii de mediu climatizat, adjuvant de maturare si un amestec de sarare-condimentare specific tipului de produs obtinut. Umplerea se realizeaza in membrane de diametre diferite, formandu-se batoane, care sunt supuse unui proces alternativ de zvantare-afumare la rece, maturare-uscare si depozitare, avand drept avantaje obtinerea unor produse de consistenta tare, elastice, cu miros si gust placut, specifice carnii maturate si uscate, si un termen de valabilitate ridicat, fara a fi necesare conditii severe de pastrare.