PROCEDEU PENTRU CORECTAREA FĂINURILOR OBŢINUTE PRIN MĂCINIŞUL GRÂULUI MOALE
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO118787
Data: 28.11.2003
TEODORESCU FOTINI [RO]
TOMA MARIA [RO]
PISTOL MARIA [RO]
RADU DOINA ELENA [RO]
Descriere:
Invenţia se referă la un procedeu de corectare a făinurilor obţinute prin măcinişul grâului moale. Procedeul conform invenţiei constă în: a) determinarea calităţii iniţiale a făinii, din punct de vedere al activităţii alfa-amilazice, a conţinutului de gluten, a calităţilor reologice ale aluatului obţinut din făină, precum şi ale glutenului umed al făinii; b) corectarea, până la valoarea dorită, pe baza analizelor de mai sus, a indicelui de cădere, prin adaos de alfa-amilază fungică, a conţinutului de gluten, prin adaos de gluten vital de grâu, a calităţilor reologice ale aluatului obţinut, prin adaos de acid ascorbic şi/sau pentozanază şi/sau xilanază şi/sau glucozoxidază şi/sau esteri ai monogliceridelor cu acid diacetiltartric şi/sau lipază şi/sau făină de soia nedegresată şi activă enzimatic; c) determinarea, din nou,a caracteristicilor reologice şi, în funcţie de valorile obţinute şi de utilizarea făinii, efectuarea unei noi corecţii, ca în etapa precedentă, a caracteristicilor reologice ale glutenului umed al făinii, prin amestecarea făinii cu componentele menţionate şi/sau protează fungică şi/sau L-cisteină, în utilaje cunoscute în domeniu.