PROCEDEU DE OBŢINERE A UNUI FURAJ FERMENTAT

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO119062

Data: 30.03.2004

Inventator(i):

VASSU TATIANA [RO]

S S RMAN ELENA [RO]

STOICA ILEANA [RO]

JURCOANE TEFANA [RO]

VINTIL TEODOR [RO]

SMARANDACHE DIANA [RO]

NOHIT ANA-MARIA [RO]

CSUTAK ORTANSA [RO]

MU AT FLORIN [RO]

GRANCEA OANA [RO]

GHERASIM RALUCA [RO]

Aplicant(i):
VASSU TATIANA [RO]
S S RMAN ELENA [RO]
STOICA ILEANA [RO]
JURCOANE TEFANA [RO]
VINTIL TEODOR [RO]
SMARANDACHE DIANA [RO]
NOHIT ANA-MARIA [RO]
CSUTAK ORTANSA [RO]
MU AT FLORIN [RO]
IFTIME OANA [RO]
GHERASIM RALUCA [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23K3/02; C12N1/20

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20010000103
Data: 30.01.2001
Număr/numere prioritar(e):
RO20010000103 30.01.2001
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui furaj fermentat, în care se obţine un inocul prin cultivarea unei tulpini noi de Lactobacillus plantarum, denumită CGMGB-3, în condiţii anaerobe, pe un mediu format din zer cu adaos de 1% carbonat de calciu, după care cu inoculul respectiv, în concentraţie de 10^(5) celule bacteriene/kg, este însămânţat materialul vegetal greu însilozabil, cum este lucerna, sau degradat, cum sunt cocenii de porumb şi tăieţeii de sfeclă epuizaţi. Procedeul se desfăşoară pe baza unei tulpini noi de Lactobacillus plantarum, denumită CGMGB-3, identificabilă prin anumite caractere morfologice, biochimice, fiziologice, genetice, o anumită rezistenţă la antibiotice, şi care produce o bacteriocină activă faţă de Propionibacterium sp.LMG 13573 şi Lactobacillus bulgaricus 6901. Furajul fermentat este obţinut din materiale vegetale greu însilozabile, cum este lucerna, sau degradat, cum sunt cocenii de porumb şi tăieţeii de sfeclă epuizaţi, supuse fermentării prin însămânţarea în siloz, cu o concentraţie de 10^(5) celule bacteriene/kg material vegetal. ŕ