PROCEDEU DE TRATARE A BOABELOR DE CAFEA PRIN PRĂJIRE ŞI AROMATIZARE
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO119061
Data: 30.03.2004
ALI CH ALI [RO]
Descriere:
Invenţia se referă la un procedeu de tratare a boabelor de cafea prin prăjire şi aromatizare, aplicabil în industria de prelucrare a cafelei şi destinat tratării boabelor verzi de cafea. Procedeul de tratare, conform invenţiei, prevede prăjirea boabelor de cafea verde la o temperatură cuprinsă între 170 şi 190 °C, iar aromatizarea se obţine prin pulverizarea, în timpul răcirii boabelor de cafea şi când temperatura acestora este cuprinsă între 100 şi 110°C, a unei soluţii aromatizante obţinută prin dizolvarea în apă a zahărului şi a uneia sau a mai multor arome, precum şi a altor ingrediente naturale de cofetărie. Procedeul, în prima variantă de realizare, prevede pulverizarea cu o soluţie care conţine 2 kg zahăr şi 0,33 kg dintr-o aromă, dizolvate în 5 l apă. Procedeul, în cea de a doua variantă de realizare, prevede pulverizarea cu o soluţie ce conţine 4 kg zahăr şi 0,25 kg aromă de vanilie, dizolvate în 5 l apă, la care se adaugă 2 kg cacao pudră, iar la sfârşit, se pulverizează peste ele încă 0,5 kg cacao pudră. În cea de a treia variantă de realizare, procedeul prevede pulverizarea cu o soluţie care conţine 2 kg zahăr şi 0,33 kg aromă de cocos, dizolvate în 5 l apă, iar la sfârşit, se adaugă încă 1 kg de fulgi de cocos. Procedeul, în cea de a patra variantă de realizare, prevede pulverizarea cu o soluţie ce conţine 2 kg de zahăr şi 0,5 kg de vanilie pudră, dizolvate în 5 l de apă. ŕ