PROCEDEU DE OBŢINERE A EXTRACTULUI USCAT STABIL DIN HERBA CORYDALI

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO119586

Data: 28.01.2005

Inventator(i):

SIMINICIUC IULIA [RO]

Aplicant(i):
BIOTEHNOS S A [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A61K36/00; A61K35/78

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO19960001175
Data: 07.06.1996
Număr/numere prioritar(e):
RO19960001175 07.06.1996
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a extractului uscat stabil din Herba Corydali, ce constă în aceea că 1 parte produs vegetal mărunţit se umectează timp de 3 h, cu 3 părţi soluţie de HCl 1%, după care se supune extracţiei prin macerare la cald în 3 trepte, cu 6 părţi alcool etilic 70%, 4 părţi alcool etilic 70% şi 4 părţi apă distilată sau apă structurată tip I, la temperatura de 50...60°C, timp de 1 h/treaptă, cu agitare, la turaţia de 70...100 tur/min şi presiunea de 0,3...0,5 at, după care soluţiile extractive reunite se lasă pentru decantare timp de 10...12 h, apoi se filtrează prin filtru textil, se centrifughează, rezultând extractul primar hidroalcoolic, ce se supune concentrării în instalaţii speciale, la presiunea de 0,8 at, temperatura în baia de termostatare de 70...80°C, temperatura în blaz de 40...50°C, cu un debit de distilare de 6 l/h, până la un titru de 1:1...1:0,5 faţă de produsul vegetal prelucrat, rezultând extractul fluid concentrat, care se supune neutralizării cu NaOH 1% şi purificării de 2...3 ori cu 2...3 părţi eter etilic, care se recuperează şi se recirculă, iar concentratul fluid purificat este supus condiţionării prin adăugare de 10...15% aerosil şi lactoză q.s., după care se usucă în instalaţii speciale la 40...50°C, în etuve cu vid sau prin atomizare, şi se omogenizează, părţile fiind exprimate în greutate, iar extractul obţinut are acţiune în boala Parkinson şi alte tulburări de origine cerebrală ori tulburări nervoase vegetative, şi prezintă următoarele caracteristici: pulbere amorfă, higroscopică, de culoare brun-deschis, cu gust amărui, miros slab, caracteristic, extractibil în