PROCEDEU DE OBŢINERE A UNUI CONDIMENT

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO120165

Data: 28.10.2005

Inventator(i):

BAENSCH JOHANNES [FR]

GAIER WALTER [CH]

KHOO HAZEL GEOK NEO [CH]

LAI HOWE LING [SG]

LIM BEE GIM [SG]

Aplicant(i):
NESTLE SA [CH]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23J3/34; A23L11/00; A23L27/21; A23L27/24; A23L27/50; A23L7/104; A23L1/23; A23L1/238

Clasificare comuna (CPC):
A23L11/50 (EP, US); A23L27/24 (EP, KR, US); A23L27/50 (EP, KR, US); A23L3/40 (KR); A23V2002/00 (KR); A23V2250/76 (KR); A23V2300/28 (KR)
Informații aplicație:
Nr.: RO19970001536
Data: 14.08.1997
Număr/numere prioritar(e):
EP19960202309 19.08.1996
Brevete asociate:
ATE267527; CA2210319; CN1087150; CN1173980; CZ258997; CZ292615; DE69632582; EP0824873; ES2220959; JPH1066539; KR100491828; KR19980018772; MY116938; PL186852; PL321623; PT824873; SG90022; TW436266; US5965178
Descriere:

Prezenta invenţie se referă la un procedeu de obţinere a unui condiment, care constă în prepararea unei proteine koji fermentată, dintr-un material conţinând proteine şi un carbohidrat, urmată de hidrolizarea proteinei koji fermentate, la o temperatură de 15...60°C şi un pH de 4,5...10, timp de 6 h până la 28 zile, care constă în aceea că inocularea cu o cultură de bacterii producătoare de acid lactic, la o densitate de inoculare de 10 3 ...10 7 CFU/g a proteinei koji fermentată este realizată înainte, la începutul sau în orice moment în timpul procesului de fermentaţie koji, sau în etapa de hidroliză, fără prepararea unui moromi şi în care prima etapă de hidroliză este urmată de o a doua hidroliză, la o temperatură de 2...20°C, timp de 12 h până la 25 zile.