PROCEDEU DE TĂBĂCIRE ORGANICĂ A PIEILOR OVINE
Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet
Atribuire
Nr.: RO120271
Data: 30.11.2005
DESELNICU VIORICA [RO]
MAIER STELIAN SERGIU [RO]
BADEA NICOLAE [RO]
MAIER VASILICA [RO]
Descriere:
Procedeu de prelucrare a pieilor ovine, caracterizat prin aceea că pieile de ovine piclate sunt tratate cu 3-7% resorcină şi 5-9% răşină melamin-formaldehidică, timp de 30-90 min, într-o soluţie salină cu densitatea de 1,030g/ml, la un pH de 5-5,5, după odihnă de 8-12 h, pieile se reintroduc într-o flotă salină, care se acidulează cu acid formic, până la pH 2-2,5, în continuare, pieile se introduc în flota caldă de 40°C şi se agită 30-60 min, făcându-se o corecţie a pH-ului la 4,0-5 şi se continuă agitarea timp de 30 min, după spălare, pieile prelucrându-se, ulterior, conform procedeelor cunoscute. Pieile astfel prelucrate prezintă culoarea albă, plinătate şi prezintă următoarele caracteristici fizico-mecanice: temperatură de contracţie 75-85°C, rezistenţă la rupere N/mm, 10,2-13,2, alungirea la rupere 25-33%.