PROCEDEU DE OBŢINERE A UNOR PRODUSE DE PANIFICAŢIE DIN ALUATURI PRECOAPTE, CONGELATE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO121073

Data: 29.12.2006

Inventator(i):

TEODORESCU FOTINI [RO]

TOMA MARIA [RO]

PISTOL MARIA [RO]

MU AT RODICA [RO]

COMAN VICTORI A [RO]

Aplicant(i):
DOBROGEA S A [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A21D15/02; A23L3/36

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20030000286
Data: 04.04.2003
Număr/numere prioritar(e):
RO20030000286 04.04.2003
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor produse de panificaţie din aluaturi precoapte, congelate, în care făina de grâu moale, folosită în etapa de pregătire a aluatului, se încadrează în următorii parametri: activitate alfa-amilazică, exprimată prin indice de cădere (Ic), cuprins între 280 ... 320"; conţinut de gluten umed, cuprins între 28 ... 34%; însuşirile reologice ale glutenului: tenacitate P = 75... 95 mm H2O; extensibilitate L = 80 ... 100 mm H2O; raport P/L cuprins între 0,8...1; putere W cuprinsăîntre 200 ... 220 x 10-4 J, însuşiri reologiceale aluatului obţinut din făină: timp de dezvoltare 1... 2 min; stabilitate 8...10 min; grad de înmuiere, cuprins între 100...120 UB (unităţi Brabender).