TEHNOLOGIE DE PĂSTRARE ÎN ATMOSFERĂ CONTROLATĂ A FRUCTELOR ECOLOGICE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135694

Data: 30.05.2022

Inventator(i):

STAN ANDREEA [RO]

BĂDULESCU LILIANA-AURELIA [RO]

BUTAC MĂDĂLINA MARIA [RO]

FRÎNCU MIHAI [RO]

CĂTUNEANU IOANA LAURA [RO]

Aplicant(i):
UNIV DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREŞTI [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23B7/148

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20200000761
Data: 20.11.2020
Număr/numere prioritar(e):
RO20200000761 20.11.2020
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la o metodă de păstrare în atmosferă controlată a fructelor ecologice de aronia. Metoda conform invenţiei are următoarele etape:a) recoltarea manuală pe vreme uscată a fructelor ecologice de aronia,b) sortarea fructelor în caserole comerciale de 250 ml, 500 ml sau 1000 ml aşezate apoi în lădiţe perforate sau aşezate direct în lădiţe perforate cu dimensiunea de 60 x 40 x 5 cm,c) umplerea lădiţelor până la 85...95% din capacitate pentru evitarea strivirii fructelor,d) cântărirea şi încărcarea lădiţelor în mijlocul de transport,e) transportul lădiţelor la depozit cu vehicule izoterme care asigură o temperatură cuprinsă între 10...12°C,f) introducerea şi stivuirea lădiţelor cu fructe de aronia în celula de păstrare cu atmosferă controlată cu asigurarea spaţiului de circulaţie a amestecului de gaze de minim 5 cm între rânduri, podea şi pereţi,g) injectarea individuală a componentelor amestecului de oxigen, dioxid de carbon şi azot în concentraţiile de (2...6)% O2, (2...15)% CO2 şi (96...79)% N2 pentru fiecare volum de 1 m3,h) menţinerea în celula de păstrare cu atmosferă controlată a unei umidităţi relative cuprinsă între 85...100% şi a unei temperaturi interioare de 1...4°C,i) menţinerea valorilor parametrilor precizaţi pe toată perioada depozitării fructelor ecologice de aronia, prin cicluri automate de măsurare, de extragere şi de injecţiea amestecului cu abateri de 0,05% pentru O2, 0,05% pentru injecţia de CO2, 0,05% pentru absorbţia de CO2, 1% pentru N2, 2% pentru umiditatea relativă şi 0,5°C pentru temperatură,j) păstrareapentru o perioadă de minim 150 zile a fructelor ecologice de aronia în atmosferă controlată şi stabilizată cu paramentrii definiţi anterior.