SUPLIMENT ALIMENTAR ANTIOXIDANT PE BAZĂ DE ORZ VERDE, PROCEDEU DE FABRICAŢIE ŞI METODĂ DE UTILIZARE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO132849

Data: 30.10.2018

Inventator(i):

LUPU ANDREEA-ROXANA [RO]

CREMER LIDIA [RO]

HEROLD AURORA [RO]

DASCALU FANICA [RO]

Aplicant(i):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE MEDICO MILITARA CANTACUZINO [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A61K36/899

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20170000236
Data: 19.04.2017
Număr/numere prioritar(e):
RO20170000236 19.04.2017
Brevete asociate:
RO132849
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un supliment alimentar antioxidant, la un procedeu de obţinere şi la metoda de utilizare a acestuia. Suplimentul conform invenţiei conţine 0,56% proteine totale, 2,5% glucide, 2,92 μ g/100 g vitamina B9, 5,7 mg/100 g vitamina C, 4170 mg/kg potasiu, 295 mg/kg calciu, 2 mg/l fosfor anorganic, 239 mg/kg sodiu, 128 mg/kg magneziu,1,25 mg/kg mangan, precum şi 0,033% acid aspartic, 0,038% acid glutamic, 0,018% serină, respectiv, prolină, izoleucină, 0,005% histidină, 0,067% treonină, 0,037% alanină, 0,012...0,026% arginină, tirozină, valină, leucină, fenilalanină, lizină, precum şi 0,003 g/100 g triptofan. Suplimentul prezintă capacitate antioxidantă prin activitate de tip superoxid dismutază (SOD) şi peroxidază, respectiv, capacitate de epurare a radicalilor de oxigen. Procedeul conform invenţiei constă în congelarea rapidă a plantelor de orz verde la temperatura de -5...-15°C, imediat după recoltarea, spălarea şi tocarea plantelor, urmată de decongelare lentă la temperatura mediului ambiant, presarea masei de orz, centrifugarea sucului de orz verde timp de 20 min la 2500...3000 rpm, urmată de filtrări succesive prin membrane de nitroceluloză şi o filtrare sterilizantă la o presiune de 0,2...0,5 atm, rezultând suc de orz verde sterilizat, care se ambalează în fiole de sticlă, pentru utilizare ca supliment alimentar.