PRODUS ALIMENTAR USCAT DE TIP SNACK ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO137631

Data: 29.09.2023

Inventator(i):

PASARIN DIANA GEORGIANA [RO]

ROVINARU CAMELIA [RO]

GHIZDAREANU ANDRA-IONELA [RO]

DULGHERU CRISTIAN COSTEL [RO]

Aplicant(i):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE SI PETROCHIMIE ICECHIM [RO]
REDIS CO S R L [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A21D13/047

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20220000159
Data: 25.03.2022
Număr/numere prioritar(e):
RO20220000159 25.03.2022
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs alimentar uscat de tip snack cu valoare funcţională. Procedeul, conform invenţiei, constă în etapele: preparare a unei baze crocante prin amestecarea a 7...18% fulgi de orez şi mei, 17...19% fulgi de porumb şi quinoa mojaraţi până la o dimensiune de 4 mm sau 17...19% orez expandat cu lapte şi fructe de pădure, 0,75...2% oligozaharide pectice, 2,75...5% hidrolizat proteic de lupin sau 2,5...3,9% hidrolizat proteic de cânepă, 2,5...5% carob sau 3...6% cacao, omogenizare timp de 5...10 min la o viteză de rotaţie de 50...150 rpm, preparare a unui liant vâscos din 18...59% pastă de curmale, 5...14% sirop de malţ, 3...9% ulei de palmier, 0,75...3% lecitină, 2...7% miere, eventual, cu arome, omogenizare, adăugare sub agitare continuă a bazei crocante peste liantul vâscos, omogenizarea amestecului timp de 10...20 min la 50...150 rpm până la formarea unei paste dense, formarea produsului prin presarea pastei în matriţe şi uscare până lao valoare a apei de 0,3...0,5, rezultând batoane cu dimensiuni de 9x3x1,2 cm, de 50 g, care se ambalează pentru consum ca atare.