SCRUMBIE DE DUNĂRE ÎN ULEIURI PRESATE LA RECE

Prețul nu e vizibil în cazul acestui pachet

Interes:

Atribuire

Informații publicare:

Nr.: RO135966

Data: 30.09.2022

Inventator(i):

ALDEA ROXANA DANIELA ELENA [RO]

Aplicant(i):
OLEOMET S A S R L [RO]
Clasificare:
Clasificare internationala (IPC):
A23B4/027; A23B4/18

Clasificare comuna (CPC):
Informații aplicație:
Nr.: RO20210000091
Data: 04.03.2021
Număr/numere prioritar(e):
RO20210000091 04.03.2021
BOPI:
Descriere:

Invenţia se referă la un produs tip conservă realizat din scrumbie de Dunăre (Alosa pontica), capturată în perioada dintre sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii iunie, îmbogăţită cu uleiuri vegetale presate la rece şi la un procedeu de preparare a acestuia. Produsul conform invenţiei este constituit dintr-o cantitate de 150...200 g bucăţi de scrumbie de Dunăre, peste care se adaugă 0,5...2 g clorură de potasiu, 20...26 g ulei vegetal, 1...6 g ulei din seminţe de armurariu (Silybum marianum) şi 0,3...0,6 g extract de armurariu degresat, uleiul vegetal fiind un amestec format din uleiuri presate la rece din germeni de porumb, germeni de grâu şi cătină în proporţii de la 1 : 1 : 1 până la 9 : 1 : 0,1. Procedeul de preparare conform invenţiei constă în procesarea peştelui, în maxim 24 ore de la capturare, prin curăţare de solzi, eviscerare, tăierea capului şi a cozii, tăierea corpului transversal în bucăţi de 3...4 cm, peste care se adaugă clorură de potasiu, urmată de introducerea în cutia metalică a conservei cu capacitatea de maxim 250 g, care a fost în prealabil curăţată şi uscată, a bucăţilor de peşte împreună cu amestecul de uleiuri vegetale şi extractul de armurariu degresat, după care cutiile de conservă se închid ermetic şi se sterilizează, conform tehnologiei de fabricare a conservelor de peşte.