METODA DE TESTARE DIAGNOSTICĂ ÎN ALERGIILE ALIMENTARE PRIN TEST DE PROVOCARE ORALĂ CONTROLATĂ
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO135250
Date: 29.10.2021
DELEANU DIANA-MIHAELA [RO]
MUNTEAN IOANA-ADRIANA [RO]
MOLDOVAN ADINA-RAMONA [RO]
PINTEA IRENA [RO]
DOBRICAN CARMEN-TEODORA [RO]
BOCŞAN IOANA-CORINA [RO]
Description:
Invenţia se referă la o metodă de obţinere a cantităţilor de alimente necesare efectuării testelor de provocare orală controlată la un aliment alergen (TPOA) pentru diagnosticul pacienţilor cu alergii alimentare. Metoda, conform invenţiei, constă în etapele de: prepararea unui vehicul alimentar sub formă de pastă prin fierbera a 100 g orez în 100 ml apă cu 5 g sare şi mixare, adăugarea alimentului alergen de tip ou, carne de mamifer, grâu, seminţe, lapte, cu omogenizare completă, administrarea dozei placebo constând în 10 g vehicul terci de orez după 30 min, administrarea de vehicul cu aliment alergen încorporat, în doze de pornire constând în 9 g vehicul cu 1 g, respectiv, 0,1 g şi 1 g aliment alergen, după 30 min, la pacienţii cu valori Ig E specifice la alimentul alergen sub 7 kUI/ml, sau cu doze constând în 9 g vehicul cu 0,1 g, respectiv, 0,5 g şi 1 g aliment alergen, după 30 min, pentru valori IgE specifice peste 7 kUI/ml, după care se efectuează un test simplu orb la intervale de timp de 30 min cu doze în creştere de aliment alergen, cu monitorizarea reacţiilor alergice, astfel că se păstrează doza la care pacientul nu are reacţie 1...2 săptămâni până la 1 lună, după care se trece la următoarea doză cu monitorizarea simptomelor alergice obiective subtile/severe.