PÂINE AGLUTENICĂ PE BAZĂ DE FĂINĂ DE OREZ, GRAM ŞI CIUFĂ
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137271
Date: 28.02.2023
CULEŢU ALINA [RO]
SUSMAN IULIA-ELENA [RO]
DUŢĂ DENISA-EGLANTINA [RO]
BELC NASTASIA [RO]
Description:
Invenţia se referă la o compoziţie de aluat pentru un produs de panificaţie de tip pâine aglutenică pentru alimentaţia persoanelor care suferă de boala celiacă. Compoziţia, conform invenţiei, este constituită în procente masice din : 26...29% prospătură care (cuprinde 11...12% făină de orez, 5...6% făină de năut (Cicer arietinum), 1,5...2% făină de ciufă (Cyperus esculentus), 0,15...0,2% cultură starter de Lactobacillus sanfranciscensis, 0,15...0,2% drojdie, 8...9% apă), 26...27% făină de orez, 13...14% făină de năut, 4...5% făină de ciufă, 50...52% apă, 0,8...0,9% sare, produsul având un conţinut de minimum 8% proteine, maximum 2% lipide, respectiv, 45% glucide, minimum 2,5% fibre totale şi o valoare energetică de 228 kcal/100 g.