IAURT CU MICROCAPSULE CU SUC NATURAL DE FRUCTE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137317
Date: 30.03.2023
GHEORGHIŢĂ ROXANA ELENA [RO]
COVAŞĂ MIHAI [RO]
DABIJA ADRIANA [RO]
LOBIUC ANDREI [RO]
IAŢCU CAMELIA OANA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un iaurt obţinut integral din ingrediente naturale cu suc natural de fructe încapsulat şi la un procedeu de obţinere a acestuia. Iaurtul conform invenţiei are următoarea componenţă de materii prime necesară pentru obţinerea a 100 Kg de produs: 56,54 Kg lapte de vacă integral cu 3,5% grăsime, 45,23 Kg lapte de vacă degresat cu 0,1% grăsime, 5 g microcapsule cu suc natural de fructe şi 0,1% cultură starter. Procedeul de obţinere conform invenţiei constă în prepararea unui amestec din cantităţile de materii prime prezentate mai sus, omogenizarea amestecului, pasteurizarea acestuia într-o vană şi menţinerea amestecului timp de 30 minute la temperatura de 75°C, răcirea amestecului până la 40°C, moment în care se adaugă cultura de starter, menţinerea amestecului în vană până la atingerea pH-ului de 4,6, urmată de omogenizarea iaurtului, dozarea iaurtului în ambalaje şi răcirea acestuia în două trepte, prima până la 20°C şi a doua până la o temperatură cuprinsă între 2...4°C, iaurtul prezentând coagul spart şi având un conţinut redus de grăsime respectiv de 2%, un conţinut de 3,4% proteine şi 4,5% glucide, cu o valoare energetică de 51 Kcal/100g produs, respectiv 213,18 kJ/100 g produs.