PASTE FĂINOASE SCURTE DIN FĂINĂ SPELTA ŞI ADAOS DE FĂINĂ DE BORHOT DE MALŢ ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTORA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137376
Date: 28.04.2023
DABIJA ADRIANA [RO]
CHETRARIU ANCUŢA [RO]
Description:
Invenţia se referă la paste făinoase scurte din făină spelta şi adaos de făină de borhot de malţ şi la un procedeu de obţinere a acestora. Pastele conform invenţiei sunt constituite din următoarele cantităţi necesare pentru obţinerea a 100 kg de produs finit: 58,5 kg făină spelta, 6,5 kg făină de borhot de malţ, 16,2 kg ouă, 1,6 kg ulei de măsline, 0,65 kg sare şi o cantitate de apă până la obţinerea unui aluat cu 32% umiditate. Procedeul conform invenţiei constă în recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime şi auxiliare, dozarea acestora conform reţetei de fabricaţie, urmată de prepararea aluatului din făină spelta, făină de borhot de malţ, ouă, ulei de măsline, soluţia de sare şi apă până la obţinerea unui aluat cu o umiditate de 32%, aluatul este amestecat şi frământat timp de 12...15 minute până la formarea unui aluat de consistenţă tare, care este adus la temperatura de 40°C şi supus operaţiei de modelare cu ajutorul matriţelor, urmată de preuscare la o temperatură de 48°C până la umiditatea de 25% şi uscate cu aer cald la temperatura de 71°C până la obţinerea unei umidităţi de 11% în produsul finit, după care pastele făinoase sunt răcite, ambalate în cutii de carton şi depozitate la o temperatură cuprinsă între 18...20°C, pastele astfel obţinute având un conţinut de 58,57% carbohidraţi, 11,46% proteine, 5,44% lipide şi 6,16% fibre, cu o valoare energetică de 329 kcal/100 g produs, respectiv 1392 kj/100 g produs.