ÎNGHEŢATĂ CU MERE ŞI CĂTINĂ, ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTEIA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO132799
Date: 28.09.2018
DABIJA ADRIANA [RO]
MIRONEASA SILVIA [RO]
GÂTLAN ANCA MIHAELA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un produs alimentar de tip desert lactat congelat, şi la un procedeu de obţinere a acestuia. Produsul conform invenţiei conţine 15,78% glucide, 16,54% lipide, 4,32% proteine şi 13,4% fibre, având o valoare energetică de 229 kcal/100 g produs. Procedeul conform invenţiei constă în aceea că se amestecă smântână dulce având 32% grăsime, magiun de mere, dulceaţă de cătină, suc de mere, suc şi pulbere de cătină, urmează pasteurizarea, omogenizarea şi răcirea amestecului, care este apoi congelat parţial până la temperatura de -5...-6,5°C, rezultând un produs congelat de tip îngheţată, care se dozează, se ambalează, urmând apoi operaţia de călire la temperatura de -25°C, timp de 30 min.