INGREDIENTE MULTIFUNCŢIONALE PE BAZĂ DE EXTRACTE FLAVONOIDICE DIN COJI DE CEAPĂ GALBENĂ ŞI BACTERII LACTICE CO-MICROÎNCAPSULATE ŞI APLICAŢII ALE ACESTORA

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO134735

Date: 26.02.2021

Inventor(s):

MILEA ŞTEFANIA ADELINA [RO]

RÂPEANU GABRIELA [RO]

BAHRIM GABRIELA ELENA [RO]

CRĂCIUNESCU OANA [RO]

TATIA RODICA [RO]

OANCEA ANCA [RO]

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

Applicant(s):
UNIV DUNAREA DE JOS GALATI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L33/135

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20190000471
Date: 01.08.2019
Priority number(s):
RO20190000471 01.08.2019
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor ingrediente multifuncţionale utilizate în industria alimentară. Procedeul, conform invenţiei, constă în liofilizarea unui extract etanolic din coji de ceapă galbenă, având un conţinut ridicat de compuşi flavonoici, şi bacterii lactice selecţionate, într-o combinaţie de matrici de co-încapsulare pe bază de proteine şi hidrolizate proteice din zer, maltodextrină şi pectină, rezultând produse naturale sub formă de pulbere fină, cu activitate antioxidantă şi metabolică ridicată.