INGREDIENTE NATURALE PE BAZĂ DE ANTOCIANI DIN STRUGURI MICROÎNCAPSULATE ÎN HIDROGELURI DIN PROTEINE DIN ZER PENTRU UTILIZĂRI ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO134737

Date: 26.02.2021

Inventor(s):

MILEA ŞTEFANIA ADELINA [RO]

RÂPEANU GABRIELA [RO]

BAHRIM GABRIELA ELENA [RO]

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

Applicant(s):
UNIV DUNAREA DE JOS GALATI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L33/17

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20190000470
Date: 01.08.2019
Priority number(s):
RO20190000470 01.08.2019
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor ingrediente multifuncţionale pentru utilizare în industria alimentară. Procedeul, conform invenţiei, constă în gelifierea termică a compuşilor activi din extractul din pieliţă de struguri, având conţinut ridicat în compuşi flavonoidici într-o matrice de microîncapsulare din proteine de zer cu funcţionalitate ridicată, modificare prin denaturare termică şi reticulare enzimatică, rezultând hidrogeluri cu eficienţă ridicată de încapsulare pentru compuşii antocianici, având un conţinut de antociani monomerici totali de 6,69...9,82 mg echiv. malvidin 3-glucozid/100 g s.u. şi activitate oxidantă de 38,74...45,19 mMol Trolox/g s.u.