REŢETĂ FURAJERĂ DESTINATĂ REDUCERII CONTAMINĂRII CU MICOTOXINE LA PURCEII ÎNŢĂRCAŢI

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO134869

Date: 29.04.2021

Inventor(s):

MARIN DANIELA ELIZA [RO]

ŢĂRANU IONELIA [RO]

PISTOL GINA CECILIA [RO]

GRAS MIHAIL ALEXANDRU [RO]

HĂBEANU MIHAELA [RO]

Applicant(s):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIOLOGIE SI NUTRITIE ANIMALA BALOTESTI INCDBNA BALOTES [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23K10/12; A23K50/30

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20200000689
Date: 02.11.2020
Priority number(s):
RO20200000689 02.11.2020
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la o compoziţie furajeră utilizată ca hrană pentru purcei după înţărcare care determină reducerea efectelor toxice produse de hrana contaminată cu micotoxine din genul Aspergillus. Compoziţia, conform invenţie, este constituită în procente masice din 5% amestec în părţi egale de şrot de seminţe de struguri şi şrot de cătină inclus în nutreţ combinat convenţional pentru purcei după înţărcare, având un conţinut de 88,95% substanţă uscată, 17,19% proteină brută, 2,35% grăsime brută, 4,79% celuloză brută, 0,88% calciu, 0,44% fosfor, 1,18 mg/g polifenoli de tip epicatechină, acizi graşi polinesaturaţi de tip acid oleic (27,96% g grăsime) şi linoleic (52,21% g grăsime), precum şi acizi organici de tip acid oxalic (0,62 mg/g), acid citric (6,33 mg/g) şi acid tartric (4,10 mg/g), cu efect de reducere a concentraţiei de ochratoxina A în organe: în ficat cu 72% şi în rinichi cu 91,3%.