REŢETĂ FURAJERĂ DESTINATĂ REDUCERII CONTAMINĂRII CU MICOTOXINE LA PURCEII ÎNŢĂRCAŢI
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO134869
Date: 29.04.2021
MARIN DANIELA ELIZA [RO]
ŢĂRANU IONELIA [RO]
PISTOL GINA CECILIA [RO]
GRAS MIHAIL ALEXANDRU [RO]
HĂBEANU MIHAELA [RO]
Description:
Invenţia se referă la o compoziţie furajeră utilizată ca hrană pentru purcei după înţărcare care determină reducerea efectelor toxice produse de hrana contaminată cu micotoxine din genul Aspergillus. Compoziţia, conform invenţie, este constituită în procente masice din 5% amestec în părţi egale de şrot de seminţe de struguri şi şrot de cătină inclus în nutreţ combinat convenţional pentru purcei după înţărcare, având un conţinut de 88,95% substanţă uscată, 17,19% proteină brută, 2,35% grăsime brută, 4,79% celuloză brută, 0,88% calciu, 0,44% fosfor, 1,18 mg/g polifenoli de tip epicatechină, acizi graşi polinesaturaţi de tip acid oleic (27,96% g grăsime) şi linoleic (52,21% g grăsime), precum şi acizi organici de tip acid oxalic (0,62 mg/g), acid citric (6,33 mg/g) şi acid tartric (4,10 mg/g), cu efect de reducere a concentraţiei de ochratoxina A în organe: în ficat cu 72% şi în rinichi cu 91,3%.