DRESSING VEGAN ÎMBOGĂŢIT ÎN COMPUŞI BIOLOGIC ACTIVI DIN FLORI DE CRĂIŢĂ
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO134870
Date: 29.04.2021
GARNAI MARIA CRISTIANA [RO]
MIHALCEA LILIANA [RO]
VIZIREANU CAMELIA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs alimentar emulsionat utilizat ca sos pentru salate. Procedeul, conform invenţiei, constă în macerarea a 6 părţi în greutate flori uscate şi tratate UV de crăiţă portocalie în 94 părţi ulei de floarea soarelui, la temperatura de 20...25°C şi întuneric, timp de 3 zile, după care se amestecă 70 părţi din uleiul de crăiţă rezultat cu 23 părţi lapte de soia, 1,86 părţi oţet alb de 9° aciditate, respectiv, suc de lămâie şi zahăr, 0,94 părţi sare neiodată, precum şi 0,19 părţi făină de muştar, rezultând un produs emulsionat cu textură tartinabilă, consistentă şi cremoasă, cu gust şi aromă echilibrate, având potenţial antioxidant şi antimicrobian şi o stabilitate la depozitare la temperatura de refrigerare de 4 luni.