SPAGHETE AGLUTENICE COLORATE NATURAL CU FĂINĂ DE MORCOVI ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE A ACESTORA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO135031
Date: 30.06.2021
MIRONEASA SILVIA [RO]
CODINĂ GEORGIANA GABRIELA [RO]
ATUDOREI DENISA [RO]
ATUDOREI OLIVIA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs făinos fără gluten de tip spaghete. Procedeul, conform invenţiei, constă în prepararea unui aluat prin dozarea şi omogenizarea făinii de năut cu făină de linte verde, pudră de topinambur, amidon din cartofi, pudră de morcovi, sare de mare, ulei din seminţe de struguri şi apă rece, la temperatura de 20°C, modelarea prin trefilare a aluatului de tip paste făinoase lungi tăiate la lungimi variabile, pre-uscarea şi uscarea pastelor până la o umiditate de 11...13%, produsul făinos rezultat având un conţinut de 8,83% fibre, 69,35% glucide, 10,94% proteine, 7,96% lipide şi o valoare energetică de 410,4 kcal/100 g.