SUPLIMENTE ALIMENTARE RECOMANDATE PENTRU ATENUAREA SIMPTOMELOR NEPLĂCUTE ALE MENOPAUZEI, PROCEDEU DE OBŢINERE ŞI PROCEDEE DE STABILIRE A BIO-SIGURANŢEI ŞI EFICACITĂŢII BIOLOGICE
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO137749
Date: 29.11.2023
NEAGU MIHAELA [RO]
LUNTRARU CRISTINA-MIHAELA [RO]
SUCIU ALEXANDRU [RO]
TOMESCU JUSTINIAN-ANDREI [RO]
POP SEVINCI [RO]
MANOLE EMILIA [RO]
ALBULESCU LUCIAN [RO]
TĂNASE CRISTIANA [RO]
Description:
Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor suplimente alimentare complementare sub formă de capsule pentru atenuarea simptomelor neplăcute ale menopauzei şi un procedeu de stabilire a bio-siguranţei şi eficacităţii biologice. Procedeul, conform invenţie, constă în amestecarea într-un granulator a 24...27,5 g frunze şi flori de Trifoi roşu, uscate şi măcinate la 35...40°C, 9,50 g extract standardizat de Trifoi roşu cu un conţinut de isoflavone de 8% şi 18,75...26,50 g parte aeriană de Salvie, uscată la 35...40°C, până la 28 g parte aeriană de Talpa Gâştei, respectiv, 23,35 g conuri de hamei, urmată de omogenizare, rezutând din granulator o masă solidă peste care se pulverizează 60...70 g extract concentrat de Trifoi roşu sau 15...20 g extract concentrat de Salvie, amestecul se usucă şi se macină până la o granulaţie de 200 μm cu omogenizare timp de 30 min, pulberea rezultată se amestecă cu până la 3,75 g drojdie de bere şi cu excipienţi uzuali de condiţionare pentru formule de zi/noapte, complementare, având conţinut de isoflavone în concentraţie totală de 0,87% (formula de zi), respectiv, conţinut de polifenoli, în concentraţie totală de 0,199% (formula de noapte).