BISCUIŢI AGLUTENICI CU ADAOS DE ŞROTURI DIN FRUCTE ŞI PROCEDEU DE OBŢINERE

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO137683

Date: 30.10.2023

Inventor(s):

MIHALCEA LILIANA [RO]

MILEA ADELINA ŞTEFANIA [RO]

STĂNCIUC NICOLETA [RO]

Applicant(s):
UNIV DUNAREA DE JOS DIN GALATI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A21D13/068; A21D13/80; A21D2/36

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20230000199
Date: 25.04.2023
Priority number(s):
RO20230000199 25.04.2023
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la biscuiţi aglutenici cu adaos de ştroturi de fructe obţinute de la extracţia cu fluide supercritice şi la un procedeu de obţinere a acestora. Biscuiţii conform invenţiei sunt obţinuţi dintr-un aluat care conţine următoarele materii prime şi auxiliare exprimate în procente masice: 30...40% făină de ovăz, 7...10% făină de orez, 4...5% făină de mei, 3...5% făină de porumb galben, 4% şrot din fructe întregi de măceş, 2% şrot de tescovină de struguri roşii, 2% şrot din tescovină de cătină, 20% unt, 10% fulgi de ciocolată neagră fără zahăr, 5% fructoză, 0,5% sare, 13,5...21,5% apă şi restul agent de afânare. Procedeul conform invenţiei constă în recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime şi auxiliare, cernerea acestora, dozarea şi amestecarea făinurilor, tratamentul UV cu λ = 254 nm şi dozarea şroturilor de fructe, prepararea şi filtrarea soluţiilor de fructoză şi de sare, topirea untului, frământarea aluatului într-un malaxor, maturizarea aluatului prin odihnirea acestuia timp de 1 oră la temperatura camerei, divizarea şi modelarea aluatului, coacerea într-un cuptor electric fără ventilaţie timp de 15...20 min. la o temperatură cuprinsă între 160...170°C, urmată de răcirea biscuiţilor în aer timp de 20...25 min., ambalarea manuală în cutii de carton şi depozitarea acestora la întuneric la o temperatură cuprinsă între 15...20°C şi umezeală relativă a aerului de 60...70%, biscuiţii astfel obţinuţi având un conţinut ridicat de fibre alimentare cuprins între 9,56...14,35% şi de substanţe proteice de 10,46...11,79%, cu o valoare energetică cuprinsă între 409...424 Kcal/100 g produs.