CORN CU GEM DIN TUBERCULI DE TOPINAMBUR ŞI MERE, HIPOGLUCIDIC CU POTENŢIAL ANTIOXIDANT

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO137681

Date: 30.10.2023

Inventor(s):

CATANĂ LUMINIŢA [RO]

CATANĂ MONICA [RO]

DÂRĂ ALEXANDRA-MONICA [RO]

BURNETE ANDA-GRAŢIELA [RO]

BELC NASTASIA [RO]

DUŢĂ DENISA-EGLANTINA [RO]

CONSTANTINESCU FLORICA [RO]

Applicant(s):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE IBA BUCURESTI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A21D13/062; A21D2/36

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20220000169
Date: 01.04.2022
Priority number(s):
RO20220000169 01.04.2022
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui produs de patiserie cu indice glicemic scăzut şi potenţial antioxidant. Procedeul, conform invenţiei constă în etapele: dozare într-un malaxor a 4% făină din tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), 48% făină integrală de grâu, 24% lapte dulce cu 3,5% grăsime, 6% ouă, 3,4% unt cu 65% grăsime, 2% drojdie comprimată, 2% îndulcitor de tip Green sugar, 0,2% sare de mare, omogenizare lentă a aluatului timp de 4...5 min, frământare aluat timp de 5...6 min, fermentare aluat la temperatura de 30...32°C timp de 30...35 min, divizare şi umplare cu un amestec format din 24,8% gem din tuberculi de topinambur şi mere şi 5,6% miez de nucă măcinat, modelare şi dospire finală aluat şi coacere la temperatura de 200°C timp de 15...16 min, rezultând un produs de tip corn cu gem având un conţinut de maximum 43% glucide, o capacitate antioxidantă de 6,3 mg Trolox/g şi o valoare energetică de 276 kcal/100 g.