FAINA PROTEICA SI PROCEDEU DE OBTINERE A ACESTEIA
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO118245
Date: 30.04.2003
VASILESCU PETRE [RO]
VASILESCU MARIA [RO]
Description:
Inventia se refera la o faina proteica utilizata in hrana animalelor si pasarilor, obtinuta dintr-un amestec omogen de colagen in solutie 45...50%, rezultat prin topirea la fierbere lenta a oaselor de la abatoare, supuse la trei decalcifieri succesive in solutie de HCl 7% si carbonat de calciu furajer sub forma de pulbere, continand: 50...60 parti in greutate colagen si 50...40 parti in greutate carbonat de calciu furajer, din care, dupa uscare si macinare, se obtine o faina proteica de culoare brun-maronie, fara miros, cu un continut de 45...55% proteina, 25...30% Ca activ, procedeul de obtinere constand in amestecarea omogena a colagenului cu calciul furajer, turnarea amestecului in tavi metalice, uscarea in cuptor la 300 degree C pana la umiditatea de maximum 5% si macinarea intr-o moara cu ciocanele.