PROCEDEU DE OBTINERE A ALCOOLULUI ETILIC
Price not visible for this package
Assignment
No.: RO118453
Date: 30.05.2003
MANDRAVEL IOAN [RO]
DRAGAN ARALD [RO]
FLOREA MINODOR [RO]
Description:
Inventia se refera la un procedeu continuu de obtinere a alcoolului etilic, care consta in aceea ca solutiile zaharoase, obtinute prin prelucrarea materiilor prime disponibile, se supun fermentatiei alcoolice, in flux continuu, prin dozarea solutiilor zaharoase, a elementelor nutritive necesare microorganismelor, a substantelor necesare reglarii pH-ului si optimizarii procesului de fermentatie,precum si a materialului biologic ce se recircula, in vederea mentinerii unei concentratii constant ridicate, de celule active, si care, in conditiile de temperatura de 30...45 degree C, presiune atmosferica, mentinute in reactorul de fermentatie, determina realizarea unei productii de 70...90 g alcool etilic/h si l/reactor, si a carui concentratie, in reactorul de fermentatie, se mentine sub limita de inhibare cunoscuta, pentru activitatea bacteriilor folosite, prin extragerea continua a unei parti din masa de fermentatie, care se trimite la un evaporator sub vid, care functioneaza la presiune remanenta de 50...250 mm Hg, de unde alcoolul evaporat impreuna cu o parte din apa se condenseaza, obtinandu-se un alcool etilic brut, cu o concentratie de 15...25%, ce se trimite la rectificare, in vederea obtinerii alcoolului etilic, produs finit, iar solutia epuizata de alcool etilic se recircula, dupa o decantare prealabila, in reactorul de fermentatie, deoarece contine material bioactiv si substante zaharoase nefermentate, si contribuie, in acelasi timp, la mentinerea concentratiei in alcool etilic, in reactorul de fermentatie, la limita prescrisa.