PROCEDEU PENTRU AMBALAREA PASTELOR SI PREPARATELOR DIN CARNE

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO118517

Date: 30.06.2003

Inventor(s):

SAUTEA ALEXANDRU [RO]

VEGA RALUCA ELENA [RO]

Applicant(s):
SC AGRICOLA INTERNAT SA [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A22C13/00

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20010000967
Date: 27.08.2001
Priority number(s):
RO20010000967 27.08.2001
Description:

Inventia se refera la un procedeu pentru ambalarea pastelor si preparatelor din carne, in membrane si pungi, utilizat in industria alimentara, destinat atat pentru mentinerea constanta a calitatii produselor, cat si pentru obtinerea unei diversificari a acestora, pe sortimente si greutati. Procedeul conform inventiei consta in aceea ca, in scopul mentinerii constante a calitatii produselor de la producator la consumator, se stabileste o gama de sortimente de paste si preparate din carne, urmata de o alegere a materialelor de ambalaj, ce se supun unor operatii de pregatire specifice fiecarui tip de material de ambalaj, urmand umplerea dirijata, controlandu-se constant masa de produs si diametrul produsului finit, ca acestea sa nu depaseasca cu mai mult de 1...20% din diametrul nominal al membranei, trecandu-se la inchidere prin clipsare sau rasucire, continuandu-se pentru sortimentele fierte si neafumate. cu o faza de fierbere la temperatura de 65...95 degree C, mentinandu-se in acest interval de temperatura un timp de 10...120 min, urmata de un proces de racire, realizat prin dusare, ajungand ca produsul finit sa aiba o temperatura de 10...60 degree C. intr-un timp de 10...100 min, urmand ca pentru sortimentele fierte si afumate. sa se parcurga suplimentar un set de procese de: zvantare, inrosire, coacere, afumare, urmate de ambalarea finala ce se desfasoara in climat controlat, cu atmosfera modificata prin utilizarea unui amestec de gaze constand din 50...70% N2 si 30...50 CO2, unde se realizeaza unitati de ambalaj cu o latime de 80...400 mm si o lungime de 100...650 mm cu produse la bucata, portionate sau feliate, in gramaje de 0,05...5 kg, utilizandu-se o folie termocontractibila, impermeabila pentru oxigen cu o grosime de 90...120 mium, rezistenta la o presiune de 1...7 at, apoi se trec la cantarire si etichetare si se depoziteaza in spatii cu un regim termic controlat +2...+12 degree C, unde pot fi pastrate timp de 3...120 zile.