TEHNOLOGIE DE OBŢINERE A UNUI INGREDIENT FUNCŢIONAL DIN TUBERCULI DE TOPINAMBUR (HELIANTHUS TUBEROSUS)

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO135629

Date: 29.04.2022

Inventor(s):

CATANĂ LUMINIŢA [RO]

CATANĂ MONICA [RO]

BURNETE ANDA-GRAŢIELA [RO]

LAZĂR ALEXANDRA MONICA [RO]

BELC NASTASIA [RO]

DUŢĂ DENISA-EGLANTINA [RO]

Applicant(s):
INSTITUTUL NAT DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE IBA BUCURESTI [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A23L19/10

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20200000614
Date: 30.09.2020
Priority number(s):
RO20200000614 30.09.2020
BOPI:
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unui ingredient funcţional din tubercuri de topinambur utilizat ca îndulcitor pentru produse de panificaţie şi patiserie destinate persoanelor cu diabet. Procedeul, conform invenţiei, constă în liofilizarea sub vid la temperatura de -55°C a tuberculilor de topinambur menţinuţi în prealabil în soluţie apoasă de suc de lămâie 3% timp de 15...20 min, divizaţi mecanic sub formă de tăiţei până la umiditatea de 7,5% şi apoi măcinarea acestora, rezultând un produs sub formă de pulbere având o umiditate de maximum 7,5%, proteine 4%, celuloză 8% şi o capacitate oxidantă de minimum 3,5 mg Trolox/g.