PROCEDEU DE OBŢINERE A UNOR PRODUSE DE PANIFICAŢIE DIN ALUATURI, CU ŞI FĂRĂ DROJDIE, CONGELATEŞI DECONGELATE INTENSIV

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO121071

Date: 29.12.2006

Inventor(s):

TEODORESCU FOTINI [RO]

TOMA MARIA [RO]

PISTOL MARIA [RO]

MU AT RODICA [RO]

COMAN VICTORI A [RO]

Applicant(s):
DOBROGEA S A [RO]
Classification:
International patent classification (IPC):
A21D10/02; A21D13/08; A23L3/36

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20030000287
Date: 04.04.2003
Priority number(s):
RO20030000287 04.04.2003
Description:

Invenţia se referă la un procedeu de obţinere a unor produse de panificaţie din aluaturi, cu şi fără drojdie, congelate şi decongelate intensiv, în care făina de grâu moale, folosită la obţinerea aluaturilor, făina de grâu moale, folosită în etapa de pregătire a aluatului, se încadrează în următorii parametri: activitate alfa-amilazică, exprimată prin indice de cădere (Ic), cuprins între 300 ... 330"; conţinut de gluten umed, cuprins între 28 ... 38%; însuşiri reologice ale glutenului: tenacitate P = 80 ... 95 mm H2O; extensibilitate L = 90 ... 110 mm H2O; raportP/L cuprins între 0,7 ... 0,9; putere W cuprinsă între 250 ... 300 x 10-4 J, însuşiri reologice ale aluatului obţinut din făină: timp de dezvoltare: 1... 2 min; stabilitate: 10... 15 min; grad de înmuiere, cuprins între 70 ... 100 UB (unităţi Brabender). Conform procedeului pentru prepararea aluatului cu drojdie, cantitatea de drojdieeste majorată cu 10 ... 15%, în greutate, mai mare faţă de cantitatea de drojdie utilizată pentru obţinerea produselor de panificaţie proaspete, identice.